Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Μάθε περισσότερα

Ψυγεία: 9 μυστικά για εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων

Δημοσιεύτηκε από dimitris 11/09/2018 0 Σχόλια

                   Ψυγεία: 9 μυστικά για εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων

 

 1. Αποσύρετε το παλιό σας ψυγείο:
  Τα παλιά ψυγεία και οι παλιοί καταψύκτες, καταναλώνουν πολύ υψηλά ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, από όσο φαντάζεστε. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αγορά μίας μέας συσκευής. Οι εταιρείες που μπορείτε να βρείτε στα κατάστημά μας, διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα συσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης, ξεκινώντας απο: Α+ μέχρι και Α+++ -20% - το οποίο σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η κατανάλωση είναι 20% πιο χαμηλή από αυτή της Α+++ κλάσης.
 2. Αγοράστε μια ενεργειακά αποδοτική συσκευή:
  Οι πληροφορίες πάνω στην ενεργειακή ετικέτα, δίνουν σαφή ένδειξη της ενεργειακής απόδοσης του ψυγείου. Ισχύει ο ακόλουθος κανόνας: όσο περισσότερα σήματα + μετά το Α, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτική και οικονομικότερη είναι η συσκευή.
 3. Η τοποθεσία του ψυγείου είναι σημαντική:
  Μην τοποθετείτε ποτέ το ψυγείο σας δίπλα σε μια πηγή θερμότητας όπως φούρνο, εστία ή καλοριφέρ και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Ανεξάρτητα από το αν έχετε μια ανεξάρτητη συσκευή ή μια ενσωματωμένη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας διαθέτει επαρκή εξαερισμό, ώστε ο συμπιεστής να μην καταλήγει να λειτουργεί συνεχώς.
 4. Τα πάντα είναι θέμα Θερμοκρασίας:
  Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη λειτουργία του ψυγείου είναι 5 ° C και -18 ° C για τη λειτουργία της κατάψυξης. Κατά κανόνα, για κάθε πρόσθετο βαθμό ψυκτικής παραγωγής χρησιμοποιείται περίπου 6% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, μια ακριβής ρύθμιση θερμοκρασίας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.
 5. Προσοχή! Κλείσtε την πόρτα του ψυγείου χωρίς καθυστέρηση:
  Κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου, διαφεύγει ο κρύος αέρας και εισέρχεται ζεστός αέρας. Για να αντισταθμιστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του  ψυγείου,  χρησιμοποιείται  ενέργεια για να μειώσει τη θερμοκρασία. Αποφεύγετε πάντα να ανοίγετε την πόρτα χωρίς λόγο και για πολύ καιρό.
 6. Αποψύξτε τα τρόφιμα στο ψυγείο:
  Κατά την απόψυξη του κατεψυγμένου φαγητού τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει ότι το φαγητό αποψύχεται προσεκτικά, η παρουσία του ψύχει το εσωτερικό του ψυγείου, μειώνει την ποσότητα εργασίας που πρέπει να κάνει ο συμπιεστής και συνεπώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.
 7. Τοποθετήστε μόνο ψυχρό φαγητό στο ψυγείο:
  Ποτέ μην βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο, καθώς αυτό θα θερμαίνει το εσωτερικό και άλλα αποθηκευμένα τρόφιμα. Τα ζεστά τρόφιμα θα πρέπει πάντα να αφήνονται να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.
 8. Ξεπαγώστε τη κατάψυξη:
  Ένα παχύ στρώμα πάγου στο θάλαμο κατάψυξης λειτουργεί ως μια μορφή μόνωσης και η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να ψύχει το εσωτερικό. Επομένως, συνιστούμε να αποψύχετε τακτικά τον καταψύκτη σας.
 9. Ελέγχετε τακτικά τα λάστιχα των θυρών:
  Το ελαστικό στεγανωτικό χρησιμοποιείται για λόγους μόνωσης και αποτρέπει την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του αέρα περιβάλλοντος και του ψυγείου. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά ότι τα λάστιχα είναι πλήρως άθικτα και σφραγίζονται σφικτά. Αν αυτό δεν συμβαίνει, αντικαταστήστε το αμέσως! Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα αποθηκευμένα στοιχεία δεν εμποδίζουν τη σωστή τοποθέτηση της πόρτας.

Γράψτε το σχόλιό σας