Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Μάθε περισσότερα

Θερμοκρασία και ιδανικό κλίμα στη χρήση κλιματιστικού

Δημοσιεύτηκε από admin 12/03/2018 0 Σχόλια Κλιματιστικά,

        Η σωστή χρήση ενώς κλιματιστικού αρχίζει με την ιδανική ρύθμιση είτε της ψύξης είτε της θέρμανσης.Σε οποιδήποτε χώρο η θερμοκρασία που θα πρέπει να ορίσουμε στο κλιματιστικό θα πρέπει να εξασφαλίζει τις καλύτερες ιδανικές συνθήκες για το χώρο.Η θερμοκράσια δωματίου θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια όρια,έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος.
        Στη θέρμανση το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας είναι μεταξύ 20-23°C ανάλογα φυσικά με τη μόνωση του κάθε χώρου αλλά και την εξωτερική θερμοκρασία.Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας επηρεάζει άμεσα τη κατανάλωση του κλιματιστικού και συντηρεί το ιδανικό κλίμα στο χώρο.
       Στη ψύξη αντίστοιχα η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 25-28°C. Συγκεκριμένα όταν στο δωμάτιο έχουμε βρέφη ή μικρά παιδιά, θα πρέπει η θερμοκρασία να ρυθμίζεται στους 28°C.
       Γενικά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού, θα πρέπει να γνωρίζουμε βασικά απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο στη βελτίωση των συνθηκών του εσωτερικού χώρου αλλά και οικονομία στη κατανάλωση. Πρώτο και βασικό βήμα είναι η λογική χρήση του κλιματιστικού σε συνδυασμό πάντα τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας. Δεύτερο και βασικό βήμα είναι να συνδυάζουμε τη ψύξη και με φυσικούς τρόπους όπως για παράδειγμα τη φυσική σκίαση των χώρων που κλιματίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τρίτο βήμα για τη βέλτιστη απόδοση του κλιματιστικού είναι η σωστή τοποθέτηση της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής μονάδας όπως επίσης και η σωστή ρύθμιση στη ροή του αέρα επιλέγοντας τη κατάλληλη θέση των περσίδων. Τέλος φροντίζουμε για την υγιεινή των χώρων που κλιματίζονται ανανεώνοντας τον αέρα και φυσικά το συχνό καθαρισμό των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας καθώς επίσης και τα πτερύγια όπου συσσωρεύεται η σκόνη.

Γράψτε το σχόλιό σας