Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Μάθε περισσότερα

Τι αφυγραντήρας καλύπτει τις ανάγκες του χώρου μου;

Δημοσιεύτηκε από dimitris 22/03/2018 0 Σχόλια Νέα,

    Ένα ερώτημα το οποίο συχνά προβληματίζει τους καταναλωτές, και τους κάνει να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε πληθώρα εταιρειών και μοντέλων με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην επιλογή και την αγορά του.

    Κάθε κατασκευαστής δίνει συγκεκριμένες προδιαγραφές  των μοντέλων του, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που επηρεάζουν την απόδοση του αφυγραντήρα:

  1. Ποσοστό υγρασίας στον χώρο

Ένας χώρος ο οποίος είναι μικρός σε τετραγωνικά π.χ 40 τ.μ , αλλά το ποσοστό υγρασίας είναι πάνω από 70%, έχει μεγαλύτερη ανάγκη για γρήγορη αφύγρανση σε σχέση με αυτό που συστήνει ο κατασκευαστής.

  1. Διαμόρφωση του χώρου

Οι μεγάλοι διάδρομοι στα σπίτια μειώνουν την ικανότητα απόδοσης ενός αφυγραντήρα, σε σύγκριση με  ενιαίους χώρους στους οποίους η αφύγρανση γίνεται πιο εύκολα.

  1. Θερμοκρασία του χώρου

Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κύρια πηγή θέρμανσης στον χώρο, μία καλή επιλογή είναι η χρήση αφυγραντήρα ο οποίος δεν περιλαμβάνει συμπιεστή.

Να σημειωθεί ότι κάθε αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει σε χώρους με κατώτατη σχετική θερμοκρασία η οποία καθορίζεται από τον κάθε κατασκευαστή. Αν η θερμοκρασία χώρου είναι κάτω από το όριο θερμοκρασίας που ορίζει ο κατασκευαστής το μηχάνημα σταματάει να λειτουργεί.

Λίγα λόγια για την λειτουργία του αφυγραντήρα

   Τα  λίτρα που δηλώνονται σε κάθε μοντέλο αφυγραντήρα, είναι η ικανότητα αφύγρανσης που μπορούν να αποδώσουν ημερησίως. Επομένως ένας 10λιτρος αφυγραντήρας έχει ικανότητα αφύγρανσης 10 λίτρων ανά 24ωρο, σε αντίθεση με έναν 20λιτρο, ο οποίος μπορεί να μαζέψει 20 λίτρα ανά 24ωρο. Μόλις φέρει το αποτέλεσμα ποσοστού υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί, σταματάει να λειτουργεί. Ξεκινάει και πάλι, μόλις το ενσωματωμένο υγρασιόμετρο αντιληφθεί διαφορά στο ποσοστό υγρασίας, με βάση την προεπιλεγμένη ρύθμιση. Όλοι οι αφυγραντήρες έχουν την ικανότητα να στεγνώνουν και τα ρούχα (είτε έχουν κάποιο ενσωματωμένο πρόγραμμα για να το κάνει αυτό, είτε όχι), καθώς η βασική τους λειτουργία είναι να αφαιρούν την υγρασία από ότι βρίσκεται κοντά τους.

 

Επιλογή Αφυγραντήρα

   Όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα του χώρου, τόσο μεγαλύτερο αφυγραντήρα επιλέγουμε ώστε να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε πιο γρήγορα, και να επιτευχθεί και η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο που να συνδέει την δυνατότητα αφύγρανσης με τα τετραγωνικά ενός διαμερίσματος και έτσι οι περισσότεροι κατασκευαστές ή εισαγωγείς ορίζουν αυθαίρετα και κατά το δοκούν τα τετραγωνικά που καλύπτουν τα μοντέλα τους. Μια τελείως λάθος πρακτική που μπερδεύει τους καταναλωτές. Για παράδειγμα υπάρχουν στην αγορά 20λιτρος αφυγραντήρας με επιφάνεια κάλυψης 40-50m2 και 20λιτρος αφυγρατήρας με επιφάνεια κάλυψης 120m2. Στην πραγματικότητα είναι απλά ισοδύναμοι. Η επιλογή θα πρέπει να βασίζεται κυρίως στο πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της υγρασίας στον χώρο. Το σύνηθες μοντέλο, το οποίο καλύπτει τους περισσότερους χώρους είναι ο 20λιτρος αφυγραντήρας. Στην περίπτωση που στους χώρους που τοποθετείται, υπάρχουν μυρωδιές, καπνός κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει και ιονιστή επικουρικά. Για τον λόγο του ότι η υγρασία δεν ‘’ταξιδεύει’’ στον χώρο, για καλύτερα αποτελέσματα, μετακινείτε τον αφυγραντήρα στα δωμάτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγρασίας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο σπίτι, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Γράψτε το σχόλιό σας